tirsdag, 17. juni 2025
Ingen resultater
Se alle resultater
JammerbugtNu
  • Forside
  • Mennesker
  • Mad
  • Kultur
  • Andet
  • Forside
  • Mennesker
  • Mad
  • Kultur
  • Andet
Ingen resultater
Se alle resultater
JammerbugtNu logo
Ingen resultater
Se alle resultater
Hjem Mad

Alexanders julemenu

af Grethe Rolle
25. november 2022
i Mad
0
Alexanders julemenu
DelTweet

Hotel Nor´s nye køkkenchef, Alexander, har allerede bevist sit værd, siden han tiltrådte for et par måneder siden.

Han er ”håndplukket” af sin forgænger, Henrik Bjørklund, der både har været ”papfar” under Alexanders opvækst og hans læremester i Restaurant Glashuset i Lønstrup. Siden har det været ”Svinkløv Badehotel” og nogle af hovedstadens restauranter, der har været med til at forme den talentfulde køkkenchef, der nu har fået opfyldt én af sine ambitioner.

– Både i Lønstrup og på Svinkløv fandt jeg ud af, at sæsonarbejde i virkeligheden passer mig godt. Jeg fik en rigtig god og alsidig uddannelse som elev hos Henrik, og på Svinkløv fik jeg fornemmelse for madstil og filosofien bag de gode råvarer.

Jeg satte som mål at blive køkkenchef et sted, hvor jeg selv kan medvirke til at skabe jobbet, dvs. i en nyere restaurant. Det vil jeg ikke kunne, hvis jeg var nummer fire eller fem i rækken på et allerede etableret sted.

Jeg vil gerne selv lægge stilen, og det har jeg mulighed for her på Nor, og tonen og de gode arbejdsforhold betyder, jeg forventer at blive her mange år fremover, siger Alexander.

Han bor i Aalborg, og har ikke planer om at flytte til Slettestrand.

– Men skulle det blive sent en aften, har hotellet en lejlighed, jeg kan benytte til overnatning. Mens jeg boede i København, fik jeg smag for bylivet, men det er også en stor fordel at kunne vælge det fra, synes jeg.

Vi mødes i køkkenet en stille eftermiddag, hvor også, Rasmus, den næsten lige så nyansatte kok er til stede. Sammen med hotellets kvindelige kok, Michelle, står de for køkkenet, der uden overdrivelse må siges at være maskinrummet og hjertet i enhver restaurant.

Rasmus baggrund er bl.a. et par år på Hotel Marinella i Lønstrup og senere tretten år i Restaurant ”Lilleheden” i Hirtshals. Han bor med sin familie i Rubjerg, hvor han også driver et lille landbrug med ænder og et par grise.

– Al mad skal tilberedes fra grunden, og præfabrikerede ting og dåser med Jakabov er bandlyst, jeg lægger vægt på friske råvarer, og derfor er fryseren heller ikke fyldt op med grøntsager, siger Alexander.

Jeg satser på helt at lægge køkkenet om til økologi, men skal lige finde de rigtige leverandører. For at restauranten kan blive øko-mærket kræves, at en vis procentdel af råvarerne er økologiske, og det satser vi på. Heldigvis har vi Pia og Flemming, Tranum Naturbrug, lige i nærheden, og det betyder, vi kan få mange spændende grøntsager også i mindre portioner

Bortset fra et par private jagtmiddage er hotellet lukket fra den 17. december samt i januar og februar, og i den periode vil vi sylte og henkoge kål og løg, og så har vi jo også tid til lære hinanden rigtig godt at kende.

Og heldigvis er Jan også åben overfor, at vi kommer med nye idéer.

Ligesom på Svinkløv har jeg bl.a. lyst til at lave slagterarbejde og fremstille pølser til morgenmad og til grillen, når den tid kommer, forklarer Alexander.

Smagen af jul

Lige nu skal vi tale om hotellets 5-retters julemenu. Ingredienserne er velkendte, and, flæskesteg, grønkål, laks, nødder, syltede kirsebær mv. Men tilberedningen er utraditionel.



En fin, fast skive koldrøget laks fra et lille røgeri, serveret med sprød malt, peberrod, marineret agurk og brøndkarse.


Jordskokkesuppe med kammuslinger, sprøde chips, hasselnøddekerner og syltede citronstrimler

Røget andebryst, krydret med forskellige pebertyper, lokale krydderurter og hybenroser, serveret i papirtynde skiver, med bitre salater, valnødder og glaseret rødbede.


Confiteret bryst af gris, udbenet, snøret og tilberedt, så kødet var mørt som smør. Grønkål, selleri, syltet æble og sprøde flæskesvær.

Desserten er en isbombe med kirsebær, mandel, vanille, camoufleret i marengs.

Et flot punktum for en fornem middag

DelTweet
Forrige artikel

Fru Hansens to verdener.

Næste artikel

De virkelige beretninger om minkavlen på Gjøl

Relaterede artikler

Ruths Hotel

Ruths Hotel

af Grethe Rolle
26. september 2023
1.8k

Det er ca. 4 år siden, vi sidst besøgte den tidligere Aabybro-dreng, Tom Boye, som dengang var nyudnævnt direktør for...

Min bedstefars fiskefrikadeller

Min bedstefars fiskefrikadeller

af Grethe Rolle
16. april 2023
332

Bedstefar var fisker, og i måneder ad gangen fiskede han fra Esbjerg og landede fangsten i Grimsby. Hvorfor han ikke...

Hawet og Maria er som skabt for hinanden

Hawet og Maria er som skabt for hinanden

af Grethe Rolle
14. oktober 2022
3.1k

Maria blev ansat samtidig med, at Hawet åbnede i Blokhus. Hun bor ganske vist i Aalborg men ser turen med...

Rønnes Hotel anno 2022

Rønnes Hotel anno 2022

af Grethe Rolle
3. april 2022
758

I Slettestrand ligger de fleste hoteller i Jammerbugt Kommune, alle indenfor en radius af få kilometer. Rønnes Hotel, Klitrosen, Hotel...

Gourmetgutterne på Gjøl

Gourmetgutterne på Gjøl

af Grethe Rolle
27. november 2021
1k

Øverste billede er fra 2012 Det er ni år siden, vi første gang besøgte mændene bag komfurerne på Gjøl Skole....

Der skal MUUS i kaffen

af Grethe Rolle
25. september 2021
1.5k

Vi har besøgt ”kaffesøstrene”, Linette og Simone Muus, der for nylig åbnede en helt ny, spændende virksomhed på Gjøl. De...

Næste artikel
De virkelige beretninger om minkavlen på Gjøl

De virkelige beretninger om minkavlen på Gjøl

Seneste indlæg

Det  handler om kærlighed

Det handler om kærlighed

12. april 2025
Caroline går i sin  fars fodspor

Caroline går i sin fars fodspor

23. marts 2025
Talent og stædighed som drivkraft

Talent og stædighed som drivkraft

9. december 2024

Find os på Facebook

Se også

Lene F., kunstneren, der altid overrasker

Lene F., kunstneren, der altid overrasker

3 år siden
1.1k
Portrætfoto, kunst på højt niveau

Portrætfoto, kunst på højt niveau

5 år siden
472
Nu kan du købe ”Galleri Munken”

Nu kan du købe ”Galleri Munken”

4 år siden
1.5k
Tre år med Attrup Havnecafé

Tre år med Attrup Havnecafé

6 år siden
939

Seneste indlæg

Det  handler om kærlighed

Det handler om kærlighed

12. april 2025
Caroline går i sin  fars fodspor

Caroline går i sin fars fodspor

23. marts 2025
Talent og stædighed som drivkraft

Talent og stædighed som drivkraft

9. december 2024
Walther Lundis, en ægte ildsjæl

Walther Lundis, en ægte ildsjæl

29. oktober 2024

Grønt i flere farver

Vi er vilde med grøntsager og mad i farver, og her på siden vil vi løbende lægge billeder og opskrifter ind som inspiration.
Se mere i mad.

Har du en god historie?

Så klik her for at sende os en mail.

Du kan også kontakte os på 21757577.

Om os

I mere end 15 år har vi sammen lavet ORD & BILLEDER, Grethe Rolle er skribent og forfatter til bøger og artikler om livet, kulturen og mennesker i Jammerbugt, og ægtefællen, Torben Agersted har sideløbende dokumenteret med fotos.
Se indslag i TV2Nord ( åbner ny fane).

© 2019 Jammerbugt NU

Ingen resultater
Se alle resultater
  • Forside
  • Mennesker
  • Mad
  • Kultur
  • Andet

© 2019 Jammerbugt NU

Login nedenfor

Glemt password?

Udfyld felterne for at oprette ny konto

Udfyld alle felter. Log ind

Genskab password

Indtast information for at nulstille password

Log ind