tirsdag, 17. juni 2025
Ingen resultater
Se alle resultater
JammerbugtNu
  • Forside
  • Mennesker
  • Mad
  • Kultur
  • Andet
  • Forside
  • Mennesker
  • Mad
  • Kultur
  • Andet
Ingen resultater
Se alle resultater
JammerbugtNu logo
Ingen resultater
Se alle resultater
Hjem Mennesker

Man skal stå tidligt op for at holde trit med Helle

af Grethe Rolle
24. november 2019
i Mennesker
0
Man skal stå tidligt op for at holde trit med Helle
DelTweet

Vores første møde med Helle fandt sted midt i november på Børglum Kloster, hvor Pandrup Bageri har en stand i de fire weekender årets traditionsrige julemarked finder sted.

Senere mødtes vi dér, hvor brødet bliver til, Pandrup Bageri, på hjørnet af Klostergade og Bredgade.

Det er godt et år siden Helle Simonsen købte bageriet, der også var hendes tidligere arbejdsplads. Hun er tredje ejer indenfor de få år, bageriet i sin nuværende form har eksisteret, og hun er overbevist om, at hun kan få en bagerbutik til at gå i en by, hvor rigtig mange forbinder navnet PANDRUP med brød.

Den korte historie om bageren i Pandrup

Det er ganske vist over 70 år siden Ejner Honoré startede rugbrødsfabrikken, ”Pandrup Brød” på hjørnet af Klostergade og Bredgade. Året var 1941, og senere overtog sønnen, Bent, virksomheden, som snart fik vokseværk og flyttede ud i industrikvarteret , hvor ”Lantmännen Schulstad”, stadig bager rugbrød.

Men det er en helt anden historie. Vores fortælling handler nemlig om, at der i adskillige år fortsat var bageri med butik på matriklen i Pandrup, indtil den lukkede, og huset blev revet ned.

Men for få år siden blev en helt ny moderne ejendom bygget på hjørnegrunden med lejligheder på første sal og bageri og en stor, flot butik i stueetagen. Der var igen en bager i Pandrup.

Helle

Helle Simonsen er uddannet delikatesseassistent hos slagter Carlsen i Støvring. Det var i 1997, og siden har hun bl.a. arbejdet hos bager Kodahl i Løkken, som i en periode også drev Pandrup Bageri med Helle som butiksansvarlig. Da muligheden sidste år viste sig, fik hun lyst til at købe sin arbejdsplads og blive selvstændig.

Hun er altså ikke faguddannet bager, til gengæld kender hun værdien af venlighed og god service, og med stabile og dygtige medarbejdere i bageriet kan både Helle og kunderne være tilfredse med udviklingen..

Helle kommer oprindelig fra Halvrimmen, og allerede som 14-årig fik hun job hos den lokale bager, I dag bor hun i Tranum Enge med ægtefællen, der ligesom parrets to sønner på 19 og 21 år arbejder i en helt anden branche.

Konkurrencen er hård

Det er ingen hemmelighed, at supermarkedernes bake off har givet de ”rigtige bagere” skarp konkurrence. Til at tage kampen op gælder især kreativitet, kvalitet og god kundeservice, og på de områder har Helle gode kort på hånden, og medarbejderne i både bageriet og butikken bakker op om nye ideer og tiltag.

– Vi skal være vågne overfor nye muligheder, derfor har vi bl.a. indledt samarbejde med ”Hybengården”, og sælger både deres marmelader i butikken og anvender nogle af produkterne i vores kager, blandt andet vores helt nye ”juleroulade”, der er bagt af honningkagedej og har fyld af en lækker chokoladecreme og hybenmarmelade.

Køb dejen og bag selv

I forbindelse med julen sælger vi færdig dej til småkager, og det viser sig at være vældig populært. Selvfølgelig kan man sige, at der ikke er stort arbejde i at lave en brunkagedej, men mange familier har til daglig en stram tidsplan og sparer gerne tid, når det er muligt.

Det allervigtigste ved småkagebagning er duften, og børnene kan være med til det sjove, som er at skære kagerne ud og lægge dem på bageplade og senere i dåser. Med en god, færdig dej, er opgaven lige til at gå til, og børnene er ligeglade med, om det er mor eller os, der har lavet dejen.

Om kort tid får vi en ny kaffemaskine, der både maler bønnerne og kan brygge en masse forskellige slags kaffe, og så vil jeg gerne lave bordene lidt hyggeligere, så folk får lyst til at slå sig ned med en kop kaffe.

Idéer realiseres

Vi eksperimenterer med forskellige spændende brødtyper, blandt andet koldhævede boller med siafrø, havregryn, kerner mv. Vi er også begyndt at bage ”russere” en gang imellem. Tidligere brugte man brød, der var til overs fra dagen før, men vi bager specielt brød til russere, som er vældig populære. Når vi ikke har dem hele tiden, skyldes det, at vi ikke har plads til alt i disken. Derfor skal der udskiftning til, siger Helle. I tankerne er hun i gang med at julepynte butikken, hvor der er et stort uudnyttet gulvareal, som sikkert kan anvendes til ”et eller andet”…..

Én af Helles udfordringer har blandt andet været at få turister til at handle i butikken, og især i år er det gået over al forventning

Rosiner, nej tak

Helle har fundet ud af at kager med rosiner ikke har ”slået an” i Pandrup.

– Vi laver både rosinbrød og boller med rosiner, men kager med rosiner kan vi ikke sælge her i Pandrup, så de er taget ud af sortimentet.

Arbejder mens vi andre sover

Første hold bagere møder allerede klokken 2, de næste kommer to, tre og fire timer senere, Helle selv møder til ”direktørtid”, kl. 5.15.

Det er ikke et job for natteravne, men det ser ud til, at Helle er havnet på den rette hylde, så Pandrup Bageri går en stabil fremtid i møde.

DelTweet
Forrige artikel

Claus Dalby holder formen og vægten

Næste artikel

Klar blaa Luft, let Bris fra N

Relaterede artikler

Caroline går i sin  fars fodspor

Caroline går i sin fars fodspor

af Grethe Rolle
23. marts 2025
1.1k

Det er mere end 20 år siden, jeg første gang skrev om fysioterapeut Claus Rebild Jensen. Han er oprindelig fra...

Talent og stædighed som drivkraft

Talent og stædighed som drivkraft

af Grethe Rolle
9. december 2024
386

Nogle mennesker har fået et talent i vuggegave. Andre må gå den slagne vej og øve, øve, øve, drevet af...

Walther Lundis, en ægte ildsjæl

Walther Lundis, en ægte ildsjæl

af Grethe Rolle
29. oktober 2024
582

For nylig fejrede svømmeklubben JET 50 års jubilæum. En god begyndelse er guld værd, og der hersker næppe tvivl om,...

Kunst, en nødvendig del af tilværelsen.

Kunst, en nødvendig del af tilværelsen.

af Grethe Rolle
20. september 2024
454

Det gælder bl.a. for Elsbeth Burgwald Thostrup, som vi en sommerdag møder på landejendommen, ”Jenle” nær Fristrup, ikke langt fra...

76 er jo ”bare et tal”, siger Keld Ahlmann.

76 er jo ”bare et tal”, siger Keld Ahlmann.

af Grethe Rolle
4. juli 2024
690

En opvækst på ”Solsiden” (Nørresundby) er ikke garanti for en fremtid i lyset, ikke desto mindre blev det sådan tilværelsen...

Kunstnere går ikke på pension, de fortsætter bare med at leve.

Kunstnere går ikke på pension, de fortsætter bare med at leve.

af Grethe Rolle
6. maj 2024
640

Når arbejde bliver en lystbetonet livsstil, er det som om alderen ophæves. Kunstnere bliver ved med at arbejde, ikke af...

Næste artikel
Imellem bloggere

Klar blaa Luft, let Bris fra N

Seneste indlæg

Det  handler om kærlighed

Det handler om kærlighed

12. april 2025
Caroline går i sin  fars fodspor

Caroline går i sin fars fodspor

23. marts 2025
Talent og stædighed som drivkraft

Talent og stædighed som drivkraft

9. december 2024

Find os på Facebook

Se også

”Livets uforudsigelige skønhed”

”Livets uforudsigelige skønhed”

3 år siden
365
”This is Your captain speaking”

”This is Your captain speaking”

5 år siden
703
Jul på Børglum Kloster

Jul på Børglum Kloster

6 år siden
692
Nye farver i Galerie Provence

Nye farver i Galerie Provence

6 år siden
1.2k

Seneste indlæg

Det  handler om kærlighed

Det handler om kærlighed

12. april 2025
Caroline går i sin  fars fodspor

Caroline går i sin fars fodspor

23. marts 2025
Talent og stædighed som drivkraft

Talent og stædighed som drivkraft

9. december 2024
Walther Lundis, en ægte ildsjæl

Walther Lundis, en ægte ildsjæl

29. oktober 2024

Grønt i flere farver

Vi er vilde med grøntsager og mad i farver, og her på siden vil vi løbende lægge billeder og opskrifter ind som inspiration.
Se mere i mad.

Har du en god historie?

Så klik her for at sende os en mail.

Du kan også kontakte os på 21757577.

Om os

I mere end 15 år har vi sammen lavet ORD & BILLEDER, Grethe Rolle er skribent og forfatter til bøger og artikler om livet, kulturen og mennesker i Jammerbugt, og ægtefællen, Torben Agersted har sideløbende dokumenteret med fotos.
Se indslag i TV2Nord ( åbner ny fane).

© 2019 Jammerbugt NU

Ingen resultater
Se alle resultater
  • Forside
  • Mennesker
  • Mad
  • Kultur
  • Andet

© 2019 Jammerbugt NU

Login nedenfor

Glemt password?

Udfyld felterne for at oprette ny konto

Udfyld alle felter. Log ind

Genskab password

Indtast information for at nulstille password

Log ind